Помощь - Поиск - Пользователи - Календарь
Полная версия: Тугуватий колінвал після шліфовки
Международный клуб волговодов GAZ-21.Org > Матчасть (щёлкнуть ТУТ для просмотра тем) > Двигатель > КШМ
Esiuch
Отже, наступна історія. Нарешті добрався з колегою зібрати мотор, взяли новий блок УМЗ 417 зі зберігання (дійсно виглядав новим, весь в солідолі, мірявся - не косий не кривий). Взяли номінальне коліно з ЗМЗ 24, прошліфували по 0,25 корінь і шатун і давай збирати. Зібрали перший раз, затянули по 130 нм (таку таблицю дає уазбука, знаю тянуть і 100-105), бац - вал крутиться туго. Ну тобто не монтіровкою, але одною рукою навіть за маховик проблематично. Другий нюанс ще цікавіший - одна з щічок (противаг) чіркає блок за 2 циліндром, де шпилька піддону. Постояли, покумекали - давай послабляти кришки корінних. Тільки злегка послабили перший бугель - вал пішов легесенько, пальцем можна крутити. Починаємо оглядати - злегка виступав край вкладиша, поправили. Другий нюанс - в пазу, де встає "носик" шайби осьового розбігу - залишок солідолу ледь ледь по краю. Зняв і почистив, ставимо назад. Тянемо 40 нм - крутиться так само легко. Тягнемо 80 - ледь-ледь тугіше, тянемо 130 - тугіше. Зусилля описати чи поміряти не вийде, але спробую пояснити - за шестерню я можу прокрутити рукою з значним зусиллям, за шийку долонею з зусиллям кілограма 2-3. За маховик однією рукою майже без зусилля (перший оборот трошки важче), якщо двома то взагалі не напрягаючись. Черкати теж перестав. Чесно, на око - це не те зусилля яке лякає, але я мабуть передивився відео де люди збирають КВ так, що він ледь не від вітру крутиться)) Особисто я грішу на шайбу розбігу, бо ну надто багато на неї вказує - і нюанс з щічкою, і сама тугість ходу, бачив, що через них вали буває і клинять. Заміряти осьовий розбіг поки не мав як, моя магнітна стійка шарнірна дуже розбовталася і не дає зчитати адекватні показання - хитається разом з індикатором) Також важливий нюанс - вкладиші зібрані на монтажній пасті LP48 з молібденом, вона густа досить, як літол. Ще є нюанс що вал "прилипає", тобто зірвати його з місця трошки складніше, ніж крутити далі, але крутиться без закусів чи ще якихось проблем. Додаю посилання на відео як зараз веде себе вал - https://fex.net/s/pkmcfza. Ключове питання - чи можна отак от це взяти і поставити, чи він має йти все таки від пальця?
Stirlitz
Взагалі, вал має обертатися легко. Але не одним пальцем. Те, що бачу на відео, нормально.

Що за паста на вкладишах, не зрозумів, але дуже важливо, щоб між постілями і ними не було нічого. Навіть консистентна змазка може завадити. А при збиранні треба усе мазати моторним мастилом. Причому чистим, і чистими руками або пензликом, який не залишає волосся або пил. Ганчірки також мають бути таки, що не залишають пил або нитки. Критичні є навіть маленькі частинки. Краще синтетична тканина.

Це як операцію на людині робити. Чистота для колінвала дуже важлива.

Отже, вважаю, що треба розібрати, усе дуже добре почистити, ретельно переглянути і зібрати ось так.

P.S. Обережно при установці шатунів — можна пошкодити шийку вала різьбою болта.
Это текстовая версия — только основное содержимое. Для просмотра полной версии этой страницы, пожалуйста, нажмите сюда.
Русская версия Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.